top of page

WELKOM BIJ 

Logo Vlitex Branddeken

Oplossingen voor brandpreventie
en beveiliging

Brandbeveiliging- en brandbestrijdingsoplossingen opnieuw doordacht, omdat moderne technologieën moderne methoden vereisen. Veiligheid, voor u, voor ons en voor het milieu!

Onze branddekens van glasvezel met siliconencoating zijn gecertificeerd voor gebruik bij branden met lithium-ion batterijen.

Kiwa gekeurd tot pieken van meer dan 1.300°C.

Vlitex Branddeken Brandweer Elektrisch Voertuig

Elektrisch rijden in opmars

Hoewel elektrische voertuigen op veel manieren veiliger zijn dan conventionele voertuigen, brengen ze ook bepaalde risico's met zich mee, met name op het gebied van brandveiligheid. Om deze risico's te verminderen, zijn preventiemaatregelen nodig. Een van de meest effectieve en efficiënte maatregelen is het gebruik van brandwerende dekens voor elektrische voertuigen. Ze worden gebruikt om een brand in een elektrisch voertuig onder controle te krijgen en om te voorkomen dat de brand zich verspreidt!

Logo Vlitex

VLITEX is een producent van technische textieloplossingen, waaronder ook brandwerende dekens voor elektrische voertuigen. Deze zijn ontworpen om de impact van thermal runaway te beperken en de verspreiding van vuur en giftige dampen te voorkomen.

 

De branddekens zijn samengesteld uit verschillende lagen, waaronder een buitenste laag van hittebestendig glasvezel en een binnenlaag van aramidevezels. De combinatie van deze materialen zorgt voor een hoge isolatiewaarde en maakt het deken bestand tegen hoge temperaturen en vlammen. 

Vlitex Branddeken EV

gekeurd tot 1.300 °C

logo-kiwa-gekeurd-1300°C
bottom of page